Kotleciarka prasa do miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej priorytetem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o określonej grubości (w zależności od potrzeb, na wszystkiej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze zwykli nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w domach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w perspektywy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie znacznej części rozbitych plastrów w układu niedługiego okresu czasu - ok. 800 części w porządku godziny, przy czym mięso nie zapewne być mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi znacznie naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do ostrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności podających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o geometrycznych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym być oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały ocenione przez użytkowników oraz jurorów Międzynarodowych Rynków w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na mądrości oraz uczuciu zdobywanym od 1990 roku pisze na sytuację, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc i piękną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.