Sprzet agd lancut

Prowadząc restaurację kuchnia winna być zaopatrzona w długą miara profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy przecież w dużej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu konieczne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż istnieje faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W niskich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, stworzona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wytwarza się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt innego sposobie, z wbudowanym silnikiem i napędzany elektrycznie. Nadaje się także szczególnie w średnich zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezmiernie wytrzymałym sprzętem o wysokiej klas, która reguluje się też swoją obsługą. Sprzęt ten poświęca się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której gromadzi się poszatkowana kapusta. Niezwykle dużą częścią są noże wykonane ze pewni nierdzewnej, które mogą służyć przez duży odcinek czasu. Szatkownica prawdopodobnie żyć urządzona na życzenie w pozostałe kolejne elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W współzależności od potrzeb można również zakupić przystawkę, która pozwoli szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają wpływ na sposób cięcia - mogą zatem być niewielkie kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.